Covid-19-test

Covid Test Centrum Nederland binnen 15 min. uitslag of je COVID-19 hebt!

Wil je weer naar het buitenland reizen? Dan kan het zijn dat er in uw land van bestemming specifieke eisen zijn gesteld om besmetting met het coronavirus (COVID-19) te voorkomen.

In sommige gevallen is een coronatest (COVID-19 PCR-test) vereist en moet u een certificaat overleggen waarin wordt bevestigd dat u negatief bent getest op COVID-19. Covid Test Centrum Nederland verzorgt PCR-testen op afspraak.

Momenteel bieden wij de testen aan op meerdere locaties in Nederland. Direct een afspraak maken?

Informatie

Over de test

PCR is de afkorting voor “polymerasekettingreactie”. Een COVID-19 PCR-test controleert of er genetisch materiaal (RNA) van het COVID-19-virus in de neus of keelholte zit. Met een wattenstaafje wordt een wattenstaafje uit de neus en keel genomen. Dit wordt naar het laboratorium gestuurd waar het wordt onderzocht op de aanwezigheid van het virus. U ontvangt het resultaat vervolgens in een Engelse verklaring per e-mail. Een negatief resultaat betekent dat u geen drager bent van het COVID-19-virus. Een positieve test betekent dat u positief bent getest op COVID-19. Bij een positieve testuitslag zijn wij verplicht dit te melden bij de GGD.